Roseiralla opetetaan tanssimaan ja soittamaan karnevaalisambaa. Lukujärjestyksestä löytyy tunteja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Aikuisilla sambanopetuksessa tasoja ovat alkeet, keskitaso ja jatkotaso. Samban lisäksi Roseiralla opetetaan kursseilla samba-reggaeta ja vaihtelevasti muitakin brasilialaisia tansseja. 

Soitonopetus tapahtuu baterian tunneilla maanantaisin. Bateriaan ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin harrastajat. Sambakoululta löytyy soittimia, joten omaa soitinta et välttämättä tarvitse.

Järjestämme myös yksityistunteja ja TYKY-päiviä. 

Uuden lukujärjestyksen keväälle 2023 näet alta. 

Lukujärjestys kevät 2023

Tuntikuvaukset

Karnevaalisamba jatkotaso: Nimensä mukaisesti jatkotason tunnilla keskitytään vaikeampaan tanssitekniikkaan ja haastavimpiin tekniikoihin. Tunti soveltuu tanssijoille, jotka hallitsevat samban perusaskeleen (samba no pé:n) nopeaan tempoon hyvin.

Bateria (rumpuryhmä): Samban soittamiseen keskittyvällä tunnilla treenataan eri soittimien ja soitinkuvioiden kautta samban perusrytmejä ja musiikkilajeja. Tunnille voit tulla myös täysin ilman soittotaustaa!

Karnevaalisamba alkeet: Samban perusteista lähtevä tekniikkatunti, jonka aikana opit hallitsemaan karnevaalisamban perusteet. Alkeistunti starttaa elokuussa ja jatkaa samalla ryhmällä kevätkaudelle. Alkeistason jälkeen voit siirtyä seuraaville tasoille tai halutessasi jatkaa alkeissa. Tunnille et tarvitse tanssitaustaa!

Karnevaalisamba keskitaso: Keskitason tekniikkatunnilla treenataan samban perusliikkeitä ja hiotaan liikeratoja kuntoon. Tunti soveltuu kaikille alkeistason käyneille – tuntia suositellaan myös jo pidempään tanssineille.

Lasten samba Minit: 5–8-vuotiaiden sambaryhmä. Tunneilla tanssitaan, liikutaan, askarrellaan sekä opitaan mm. tasapainoon liittyviä tärkeitä osa-alueita.

Lasten samba Juniorit: 9–12-vuotiaiden sambaryhmä. Tunneilla treenataan sambakoreografioita, tekniikkaa sekä harjoitellaan esiintymistä.

Nuorten samba: 13–17-vuotiaiden ryhmä. Tunneilla treenataan sambatekniikkaa ja hauskoja koreografioita. Nuoret pääsevät haastamaan myös muita ja toimimaan välillä itse ohjaajina niin halutessaan.

Sambakoulutunti (tanssijat + bateria): Sekä soittajille että tanssijoille tarkoitettu yhteistunti, jonka aikana treenataan eri osa-alueita. Sambassa musiikin ilmentäminen on äärimmäisen tärkeää, joten tanssijoiden ja soittajien yhteispeli on tärkeää. Tunti soveltuu aivan kaikille!

Ajankohtaiset tiedotteet aikuisten tuntien sisällöstä löydät aina Roseiran Instagram-tarinoista!