Tiedote: Sambakoulu Roseira on tuonut jo 30 vuotta sambakulttuuria Suomeen

Julkaistu 30.1.2018 klo 08.10.

Tamperelainen sambakoulu União da Roseira ry. viettää 30. juhlavuottaan. Juhlavuosi huipentuu näyttävään, yli sadan esiintyjän Viva las Roseiras -show’hun lauantaina 10.3.2018 Tampereen Hiedanrannan Kuivaamolla.

Tamperelaiset sambaajat esiintyivät ensimmäisen kerran Roseira-nimellä koulujen päättäjäispäivänä 4.6.1987. Siitä sai alkunsa nyt jo 30-vuotiaan sambakoulun tarina. Vuosien varrella Roseira on paitsi kasvanut ja kehittynyt se on tuonut myös Suomeen brasilialaista sambakulttuuria sekä tehnyt Suomi-sambaa tunnetuksi ympäri maailmaa. Roseiralaiset sambaajat ovat saaneet arvostusta aina karnevaalien kotikaupungissa Rio de Janeirossa asti; Roseiran riveistä löytyy muun muassa ainoa suomalainen sambaaja, Riikka Hietakorpi, joka on valittu parissakin riodejaneirolaisessa sambakoulussa koulun teknisesti taitavimpien tanssijoiden, passistojen, joukkoon karnevaalikulkueisiin.

Tänä päivänä Roseirassa on noin 240 jäsentä aina sylivauvoista eläkeläisiin. Toiminta on aktiivista – viikoittaisessa lukujärjestyksessä on jopa 12 tanssi- ja soittotuntia eri ikäisille ja tasoisille sambaajille, minkä lisäksi keikkaileva ryhmä käy esiintymissä vuoden mittaan useissa erilaisissa tilaisuuksissa. Roseira osallistuu vuosittain järjestettävään Suomen sambakoulujen väliseen kulkuekilpailuun Helsinki Samba Carnavaliin ja tuo saman kulkueen myös Tampereen kaduille Kukkaisviikkojen yhteydessä.

”30-vuotissynttäreidemme juhlinta käynnistyi viime kesänä Helsinki Samba Carnavalissa, joissa toimme Helsingin kaduille Las Vegas -teeman mukaisen Viva las Roseiras -kulkueen. Sijoituimme kulkueellamme sambakoulujen suomenmestaruuskilpailussa hopealle”, kertoo Roseiran puheenjohtaja Kaisa Muhonen.

Parhaillaan Roseira viimeistelee näyttävää Viva las Roseiras -show’taan, joka nähdään Tampereen Hiedanrannan Kuivaamolla lauantaina 10.3.2018. ”Show’ssa on esiintymässä noin sata tanssijaa ja soittajaa ja luvassa karnevaalisamban lisäksi myös muita brasilialaisia rytmejä, kuten samba-reggaeta ja pagodea. Ja koska Vegas-teemalla mennään edelleen, poikkeaa lavalla myös muun muassa sambaava yksikätinen, Elvis, flamingoja ja Las Vegasin valoja”, Muhonen kertoo.

Show’n jälkeen juhlat jatkuvat kello 03 saakka brasilialaisen musiikin tahdittamana. Säihkyvän esityksen lisäksi tarjolla on myös brasilialaista ruokaa, feijoadaa. Tilaisuuden ruoista vastaa Tom&Crill ja juomista Klubi.

Lue tiedote kokonaisuudessaan ePressissä.

DCS_9736.jpg
Kuva: Valtteri Enstedt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s